0850 305 72 75 | ÜCRETSİZ DESTEK HATTI
0850 305 72 75 | ÜCRETSİZ DESTEK HATTI
0850 305 72 75 | ÜCRETSİZ DESTEK HATTI
go-e Charger Kurulumunu Nasıl Yaparım?

go-e Charger Kurulumunu Nasıl Yaparım?

go-e Charger kurulumunu nasıl yaparım?

Yakın zamanda go-e Charger satın aldınız ve evde kurmak istiyorsunuz, ancak tam olarak nasıl yapacağınızı bilmiyor musunuz?

Hiç sorun değil.

Bu blog yazısında go-e Charger nasıl kuracağınızı adım adım açıklıyoruz .

Aletlerinizi Kurulum İçin Hazırlayın

go-e Charger  kurmak için şunlara ihtiyacınız vardır:

► Bir Kalem

► Bir Metre

► Bir Matkap

► Bir Tornavida

► Bir Çekiç

İhtiyacınız olduğunda her şeyin elinizin altında olması için aşağıdaki aletlerinizi ve malzemelerinizi hazırlayın.

go-e Charger'ın paketlendiği kutuda aşağıdaki montaj malzemeleri mevcuttur.

  • 5 dübel (8 x 40mm) 
  • Duvar braketi için 4 vida (4,5 x 50 mm)
  • U-parçası için bir vida (4 x 50mm) 
  • bir U-parçası 
  • ve bir duvara montaj plakası

Montaja başlamadan önce lütfen şarj cihazıyla birlikte verilen başvuru kılavuzundaki güvenlik uyarılarını okuyun.

Her şeyi hazırladın mı?

Güzel, o zaman kuruluma geçebiliriz..

go-e Charger kurulumu

1. Duvara montaj plakasını yerleştirin

go-e Şarj Cihazını yaklaşık Kişisel tercihinize göre yerden 1 metre ile 1,45 metre yükseklikte montaj yapabilirsiniz

Optimum kurulum konumunu belirlerken, şarj istasyonunun CEE fişinin kolayca takılabilmesi için üç fazlı prize uygun bir mesafe olmasına dikkat edin.

Go-e Şarj Cihazı, besleme kablosuna çok az yük uygulanabilmesi için CEE soketinin hemen altına monte edilmelidir.

Duvara montaj plakasını istediğiniz montaj konumunda tutun ve düz bir şekilde hizalayın duvar kutusunun eğri asılı kalmaması için bir su terazisi kullanmak en iyisidir. :-)

Ardından dört deliği kurşun kalemle işaretleyin.

2. Delikleri delin

Delikleri işaretlediğinize göre artık matkabı alıp işaretli yerlere delikler açabilirsiniz.

3. Duvar montaj plakasını sabitleyin

Duvar montaj plakasını dört vida ve dört dübel ile sabitleyin.Dübelleri bir çekiçle duvara çakmak en iyisidir.

Duvarda herhangi bir pürüz varsa bunları genellikle ara parçalarla kolayca düzeltebilirsiniz.

4. Duvar kutusunu asın

Duvara montaj plakasını taktıktan sonra wallbox'ı duvar braketine (plastik arka asma aparatı)  asabilirsiniz.

Bu kadar basit. Ve temel olarak montaj yapılmış oldu.

Dilerseniz ürünle birlikte verilen U parçasını doğrudan go-e Şarj Cihazının üzerine takabilirsiniz böylece ünite duvar montaj plakasından çıkarılamaz(asma kilit ile kilitleyebilirsiniz) Kutu içeriğinde Asma kilit mevcut değildir hariçten kendiniz alabilirsiniz.

Son olarak bilmeniz gereken birkaç şey var: 

Binalarda yaygın olarak kullanılan A tipi RCD, sinüzoidal ve titreşimli arıza akımlarına karşı koruma sağlar ancak elektrikli araçlardaki bazı yerleşik şarj cihazlarının tasarımı nedeniyle (örn. Renault ZOE), DC arızaları da meydana gelebilir.

Bu nedenle bina tarafında veya şarj istasyonunda B tipi RCD (Kaçak akım koruma ) veya RCD koruma modülü şeklinde ek DC arıza koruması gereklidir.

go-e Charger entegre bir RCD  (Kaçak akım  ) koruma modülüne sahiptir. 

Araçtan kaynaklanan bir arıza akımı durumunda şarj istasyonunu kapatır ve böylece mümkün olan en yüksek güvenliği sağlar. Bu nedenle bina tarafında, yerel düzenlemeler bundan sapmadığı sürece yalnızca A tipi bir RCD (Kaçak akım koruma cihazlı) gereklidir.

Ek olarak, yukarı akışa bir devre kesici bağlanmalıdır 16 veya 32 amper için karakteristik B veya C'ye sahip devre kesicilere izin verilir: 

  • Üç fazlı bağlantı için 3 veya 4 kutuplu
  • Tek fazlı bağlantı için 2 kutuplu

Şimdi şarj işlemini başlatabilmeniz için ilk çalıştırmaya bir göz atalım.

go-e Charger Çalıştırın

1. Şarj cihazının bağlanması

İlk adım olarak, go-e Charger  orijinal bir go-e adaptörü kullanarak doğrudan kırmızı CEE soketine veya uygun herhangi bir sokete bağlayın.

2. go-e Charger  başlatın

go-e Şarj Cihazı bağlanır bağlanmaz LED'ler gökkuşağı renklerinde yanacaktır  bunun nedeni, mobil duvar kutusunun ilk çalıştırmanın bir parçası olarak veya yeniden başlatmanın ardından kendi kendini test etmesidir. :)

3. Şarj etmeye hazır

Şimdi görebiliyoruz... go-e Şarj Cihazı çalışmaya hazır. Mavi LED'lerin sayısı ayarlanan şarj akımına karşılık gelir. Akımı ve dolayısıyla şarj gücünü ve hızını ayarlamanıza izin veren basmalı düğmeyi kullanarak önceden tanımlanmış 5 şarj seviyesi arasından seçim yapabilirsiniz. Bu, daha sürdürülebilir bir şekilde şarj etmek istiyorsanız mantıklıdır.

Ayrıca, Google Play Store ve App Store'da bulunan go-e Charger uygulamasında düğmenin şarj düzeylerini ayrı ayrı uyarlayabilirsiniz . Uygulama aracılığıyla, mevcut seviyeyi sürekli olarak ayarlayabilirsiniz.


go e Charger : Montaj ve Devreye Alma Türkçe ALTYAZILI

Cee Norm Nedir? (CEE KIRMIZI FİŞ)

Cee Norm trifaze fiş ve prizler öncesinde Cee Norm’un ne anlama geldiğini açıklamak kullanıcılar için daha faydalı olabilir. Peki Cee Norm nedir? Cee Norm bir elektrik standardı olarak görülebilir. Pek çok elektrik ürünü için belirlenmiş seri standart olan Cee Norm standardının en çok bilinenleri şunlardır:

  • CEE 7
  • CEE 13
  • CEE 17
  • CEE 22

CEE 17 standardı ülkemizde kullanılan Cee Norm standardının endüstriyel fiş ve prizler için standartlarını da açıklar. Bahsettiğimiz bu standart IEC yani Uluslararası Elektroteknik Komisyonu tarafından açıklanan bir standart olarak dikkat çekmektedir.

Cee Norm trifaze fiş ve prizler, 3 fazlı sistemlerdir ve üç faz ile bir nötrden oluşurlar. Monofaze fiş ve prizlere göre daha yüksek gerilim ve akım üretebilen bu priz ve fişler, endüstriyel anlamda çokça tercih edilir. Ayrıca Cee Norm standardın içeriğinde yer alan özellikler ile birlikte Cee Norm trifaze fiş ve prizler olarak adlandırılan ürünlerin özelliklerini de açıklayabiliriz.

IP Koruması: IP44 ve IP67 olarak adlandırabileceğimiz bu standartlar ürünün dayanıklılık seviyesini gösterir. IP44 elektrik sıçramalarına dayanıklı iken IP67 toz ve su geçirmezlik seviyesi olarak güvenilir bir üründür.

Cee Norm trifaze fiş ve prizlerde en önemli parametreler gerilim ve akımlardır. Bu priz ve fişler 100V – 130V, 200V – 250V, 380V – 415V gibi seçeneklerde gerilim üretebilirler. Ayrıca 16A ile 800A aralığına kadar da akım üreten trifaze fiş ve prizleri bulabilirsiniz.

Cee Norm trifaze fiş ve prizler 2 ile 8 arasında bir pim sayısına sahip olabilir.

Endüstriyel trifaze fiş ve prizlerin renklerinin de önemi büyüktür. Sarı, turuncu, mavi, beyaz, gri, siyah ve yeşil olarak piyasada yer alan bu ürünlerde sarı en düşük, yeşil ise en yüksek voltajı temsil etmektedir.

Paylaş: